vaistai.lt

Klausiate – atsakome: ar galima valgyti kiaušinį, kurio lukštas įskilęs? (346/0) 

Klausiate – atsakome: ar galima valgyti kiaušinį, kurio lukštas įskilęs?Prieš perkant kiaušinius, visuomet rekomenduojama atsidaryti pakuotę ir juos apžiūrėti - ar nėra skilimų, išvaizdai nebūdingų požymių. Tačiau pasitaiko tokių atvejų, kuomet kiaušinius parsinešus namo, keli iš jų būna įskilę. Ar saugu tokius kiaušinius vartoti? 

Žalio kiaušinio turinys - labai gera terpė mikroorganizmų dauginimuisi, todėl jeigu yra pažeidžiamas kiaušinio lukštas bei polukštinė plėvelė, mikrobai gali patekti į kiaušinių vidų. Jeigu nusipirkote jau įskilusį kiaušinį, tokio kiaušinio vartoti bei ruošti maistui negalima, kadangi nėra aišku kada jis įskilo, kokiomis aplinkybėmis ir kokia mikrobinė tarša gali būti pasklidusi kiaušinio viduje.  

Jei esate įsitikinę, jog kiaušiniai įskilo pakeliui iš parduotuvės į namus ar švarioje namų aplinkoje,  tokį kiaušinį reikėtų suvartoti nedelsiant, tik būtinai termiškai apdorojus.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos