vaistai.lt

Ieškantiems kokybiško poilsio – esminiai dalykai maksimaliam miego komfortui (547/0) 

Ieškantiems kokybiško poilsio – esminiai dalykai maksimaliam miego komfortuiĮtempti grafikai, greitas gyvenimo tempas ir galimybės nuveikti tiek daug – nuo mūsų atitolina kokybišką miegą. Šiuolaikinė visuomenė susiduria su nepakankamo miego ar prastos miego kokybės problema. Tyrimai teigia, kad nepakankamas miegas ir jo poveikis žmogaus organizmui yra nepaprastai blogas, todėl kiekvienas turėtume pagalvoti apie savo poilsio kokybės gerinimą dėl savęs. Miego ekspertai mano, kad norint užtikrinti maksimalų miego komfortą naktį ir kuo geriau išsimiegoti, reikia tam tikrų būtiniausių dalykų. Tai lengvai įgyvendinami ir dažnai nepastebimi esminiai dalykai, kurie tikrai gali turėti įtakos – jūsų miegamojo lova, kokybiškas čiužinys, antklodė, patalynė.

 

Miegokite taip gerai, kaip pasiklojate lovą

Nenuostabu, kad miego metu arti jūsų kūno esančios medžiagos yra svarbios. Kokybiškas čiužinys yra patogios lovos pagrindas. Jūsų miego pagrindas ne tik užtikrina stabilią, tinkamą kūno padėtį naktį, o taip pat užkerta kelią tam tikriems kūno skausmams. Užtikrinamas ir poilsis, nepertraukiamas miegas net ir nuo partnerio judesių, dėl kurių jūs vėl ir vėl pabusdavote. Čiužinys taip pat gali padėti nuo daugelio kitų įvairių miego sutrikimų, tokių kaip alergijos ir dulkių erkutės, kūno temperatūros reguliavimas ir per didelio prakaitavimo problemos, taip pat patogumas ir stabilumas stuburui, o rinkoje siūlomų variantų įvairovė užtikrina, kad ir minkštos bei kietos lovos mėgėjai ras tai, ko reikia kokybiškam poilsiui. Čiužinys gali būti svarbiausia jūsų miegamojo lovos dalis ir į jį reikėtų žiūrėti rimtai. Kokybė, natūralios medžiagos ir puikūs technologiniai sprendimai šiais laikais gali padėti pasikloti lovą taip, kad tai ne tik apsaugotų nuo miego problemų, bet ir pagerintų bendrą savijautą.

 

Tinkama antklodė miego komfortui 

Kitas būtinas daiktas - antklodė, kuri naktį tiesiogiai liečiasi su jūsų kūnu, taip pat lemia jūsų poilsio kokybę. Mūsų oda yra labai jautri, todėl jai reikia tam tikrų natūralių medžiagų, kad naktį galėtų atsipalaiduoti. Miegant su natūralia paukščių plunksnų ar pūkų antklode juntamas skirtumas. Nors natūralios medžiagos paprastai yra labiau pralaidžios orui, kai kuriems žmonėms geriausiai tinka sintetinio užpildo medžiagos, nes jos paprastai yra skirtos padėti kovoti su alergijomis. Nuo užpildo medžiagos priklauso, kiek lengva ir pūkuota bus antklodė, ir tai labai asmeninis pasirinkimas, kuris gali skirtis priklausomai nuo žmogaus, nes vieni mėgsta jaustis visiškai užsikloję ir jiems patinka, kai antklodė naktį šiek tiek spaudžia kūną, tai juos ramina ir atpalaiduoja, o kiti geriausiai miega, kai antklodė yra labai lengva, nespaudžia kūno. Tai jūsų asmeninių pojūčių reikalas, kuriais turėtumėte vadovautis pasirinkdami geriausią variantą geram nakties poilsiui. Taip pat reikėtų atsižvelgti į gyvenamąją aplinką ir miego temperatūrą, nes šiltesnėje aplinkoje arba šiltuoju metų laiku didesnį komfortą gali suteikti sunkesnis užpildas, o vėsesnėje aplinkoje arba žiemos metu patogesnė gali būti lengva antklodė su lengvu užpildu. Atsižvelkite į sezoniškumą ir savo kambario temperatūrą. Keičiantis metų laikams, jums gali būti naudingos dvi skirtingos antklodės.

 

Kokia patalynės rūšis tinkama?

Kaip ir su bet kuria kita medžiaga, kuri naktį liečia jūsų odą, svarbu atsižvelgti į patogumą, natūralius audinius ir kokybę. Patalynė gali būti medvilninė, lininė, flanelinė, šilkinė arba atlasinė. Daugelis šių audinių maišomi su sintetiniu audiniu, kad būtų patvaresni. Tačiau kuo jie grynesni, tuo patogiau jausitės. Medžiagą rinkitės pagal savo poreikius - medvilnė yra lygi, minkšta, natūraliai pralaidi orui ir nepraleidžianti drėgmės, o dėl audinio tvirtumo ji yra labai ilgaamžė, jei jums reikia daugiau pralaidumo orui ir galimybės patalynę perkelti per metų laikus - rinkitės liną, jei norite kažko labai šilkinio ir lengvo - rinkitės šilką arba atlasą, o kai norisi papildomos šilumos, akivaizdžiai laimi flanelė. Kitas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra siūlų skaičius. Patalynė su mažesniu siūlų skaičiumi bus plonesnė ir trapesnė, todėl šiek tiek investavus į kokybišką patalynę, tai atsipirks ateityje. Juk ją naudosite kiekvieną naktį ir ji bus vienintelis dalykas, dengiantis visą jūsų kūną nuo galvos iki kojų.

Taigi, norėdami užtikrinti, kad jūsų lova būtų gerai paruošta ir suteiktų maksimalų miego komfortą, pasirūpinkite tinkamu čiužiniu, tinkama antklode ir patogia, jūsų poreikius atitinkančia patalyne. Atsigulę į tokią lovą vakare jausitės nusipelnę poilsio laiko, kurio neturėtų nutraukti jokie diskomforto pojūčiai.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos