vaistai.lt

Pasaulinei supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaitei skiriama konferencija „Viena sveikata“ – galimybė išsaugoti antimikrobinių vaistų efektyvumą ateities kartoms“ (270/0) 

Pasaulinei supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaitei skiriama konferencija „Viena sveikata“ – galimybė išsaugoti antimikrobinių vaistų efektyvumą ateities kartoms“Šių metų lapkričio 16 d. Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (toliau – LSMU) kartu su Higienos institutu organizuoja konferenciją „Viena sveikata“ – galimybė išsaugoti antimikrobinių vaistų efektyvumą ateities kartoms“.

Konferencijos tikslas – aptarti antimikrobinio atsparumo problemą medicinos ir veterinarijos sektoriuose. Į renginį kviečiami gydytojai, slaugytojai, farmacininkai, visuomenės sveikatos ir veterinarinės maisto saugos specialistai.

Konferencija vyks LSMU Visuomenės sveikatos fakulteto 110 auditorijoje (Tilžės g. 18, Kaunas). Renginio pradžia – 12 val. Konferencijos programa skelbiama adresu https://lsmu.lt/wp-content/uploads/Programa-Konferencijai_Viena-sveikata.pdf

Tiesioginę renginio transliaciją bus galima stebėti „YouTube“ paskyroje https://youtube.com/live/bOj1Obnlbnk?feature=share

Registruojamasi adresu https://lsmu.lt/renginiai/viena-sveikata-galimybe-issaugoti-antimikrobiniu-vaistu-efektyvuma-ateities-kartoms/ užpildant registracijos formą.

Atkreipiame dėmesį, kad dalyviams bus suteikti 6 val. LSMU kvalifikacijos tobulinimo elektroniniai pažymėjimai (konferencijos dalyvio pažymėjimai išduodami tik dalyvaujantiesiems konferencijoje gyvai).

Konferencija skirta Pasaulinei supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaitei ir Europos supratimo apie antibiotikus dienai paminėti. Pasaulinė supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaitė – tai pasaulinė kampanija, kuria siekiama didinti informuotumą ir supratimą apie antimikrobinį atsparumą ir skatinti geriausią „Vienos sveikatos“ suinteresuotųjų šalių praktiką, siekiant sumažinti vaistams atsparių infekcijų atsiradimą ir plitimą. Ši savaitė kasmet minima lapkričio 18–24 d.

Antimikrobinis atsparumas kelia grėsmę žmonėms, gyvūnams, augalams ir aplinkai. Jis daro poveikį mums visiems, todėl 2023 m. Pasaulinės supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaitės tema – „Kartu užkirskime kelią atsparumui antimikrobinėms medžiagoms“.

Ši tema ragina bendradarbiauti tarp sektorių, kad būtų išsaugotas vaistų veiksmingumas. Siekiant veiksmingai mažinti antimikrobinį atsparumą, visi sektoriai turi apdairiai ir tinkamai naudoti antimikrobinius vaistus, imtis prevencinių priemonių, mažinančių infekcijų plitimą, ir laikytis geros praktikos, tvarkant antimikrobinėmis medžiagomis užterštas atliekas.

Informacija iš:

Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centras 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos