vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys: „Priklausomybėms pagalba gali būti ne tik efektyvi, tačiau ir suteikiama oriai” (165/0) 

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys: „Priklausomybėms pagalba gali būti ne tik efektyvi, tačiau ir suteikiama oriai”Pirmadienį, lapkričio 20 d., duris atvėrė Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) Panevėžio filialas, į kurį šiomis dienomis visi pacientai ir darbuotojai keliasi sveikti ir dirbti pagal visiškai kito lygio standartus nei iki šiol. Moderni medicinos įranga ir atnaujinti baldai padės užtikrinti geresnes gydymo sąlygas pacientams.

Žymiai geresnės gydymo sąlygos pacientams, moderni medicinos įranga ir naujausi baldai. Žymiai geresnės darbo sąlygos darbuotojams. Žymiai geriau užtikrinamas saugumas – sutvarkyta teritorija, įdiegti apsaugos iškvietimo mygtukai, automatinės apsauginės žaliuzės, valdoma praėjimo kontrolė ir pacientų srautai.

Net 44 naujos automobilių stovėjimo vietos (iš jų 4 – neįgaliesiems), elektromobilio įkrovimo stotelė ir automatiniai vartai, dviračių stovai. 100 proc. pritaikomumas neįgaliesiems – pandusai, du keltuvai, liftas, A ir B tipo sanitariniai mazgai neįgaliesiems, palatos ir bendrosios zonos kiekviename pastato aukšte. Taip pat – nauja asfaltuota aikštelė, įrengti pėsčiųjų takai, suoleliai, malonios poilsio zonos ir žaliosios erdvės.

Tai naujai rekonstruotas Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) Panevėžio filialas ant Panevėžio marių kranto. Jau šiomis dienomis visi pacientai ir darbuotojai keliasi sveikti ir dirbti pagal visiškai kito lygio standartus nei iki šiol.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad priklausomybių gydymo paslaugų prieinamumas šalyje vis dar išlieka nepakankamas, o situaciją galima keisti tik dedant nuolatines pastangas – Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) Panevėžio filialo atnaujinimas yra vienas iš šių pastangų rezultatų.

„Nepakankamas dėmesys priklausomybių ligų gydymui yra ilgą laiką vyravusių stigmų ir atmetimo reakcijų į bėdą papuolusių mūsų piliečių atžvilgiu rezultatas. Situacija lėtai, bet keičiasi – tiek dėl valstybės investicijų, tiek atsirandant daugiau visuomenės atjautos ir palaikymo. Atnaujinto priklausomybės ligų centro filialo atidarymas yra aiški žinutė ieškantiems pagalbos, kad ji gali būti ne tik efektyvi, tačiau ir suteikiama oriai – kas labai svarbu“, – įsitikinęs ministras.

„Mūsų vertybės – tai pagarba žmogui ir profesinė etika, mokslu grįsta praktika ir inovatyvumas, paslaugų teikimas atsižvelgiant į individualius asmens poreikius ir skaidrumas. Visa tai kaip niekad tiksliai telpa į šiandien atidarytą pagal visus aukščiausius standartus veiksiantį RPLC Panevėžio filialą. Tai jau antras renovuotas RPLC pastatas šiais metais, kai didžiuodamiesi ir dėkodami visus kviečiame sveikti oriai, mažinti stigmas ir dar kartą įsitikinti, kad pagalba tikrai yra“, – sako Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) direktorius dr. Emilis Subata.

Pasak RPLC Panevėžio filialo direktoriaus Dariaus Mačiulio, „pernai vasarą su rangovu pasirašę statybvietės perdavimo aktą, sugriuvusiame ir itin prastos būklės pastate Tinklų g. 8 oficialiai pradėjome atnaujinimo darbus. Susitelkę kaip stipriausia komanda, įveikdami visus iššūkius, vieningai ir rekordiškai greitai rekonstravę pastatą ir sutvarkę milžinišką teritoriją, jau ne tik gavome visas reikalingas licencijas, bet ir perkeliame sveikstančius žmones bei darbuotojus į erdvius, šviesius, šiltus, modernius namus. Esu tikras, kad ši renovuota gydymo įstaiga vertai pritrauks ne tik Aukštaitijos, bet ir visos Europos žmonių, dirbančių priklausomybės lauke, dėmesį.“


Projektas skaičiais:

• 4 skyriai: Ambulatorinis skyrius, Abstinencijos gydymo skyrius, Stacionarinės psichosocialinės reabilitacijos skyrius, Bendrųjų reikalų ir ūkio skyrius (administracija)

• 22 darbo vietos specialistams

• 24 stacionarinės lovos – 16 abstinencijos gydymo skyriuje ir 8 stacionarinės psichosocialinės reabilitacijos skyriuje.

• Bendras atnaujinto pastato plotas – 1 337,86 m2

• Bendras atnaujinto teritorijos sklypo plotas – 0,9521 ha

• Investicijos – 3 471 123, 40 eurų

• Pastato statybos metai – 1986 m.

• Rekonstruotas per 10 mėnesių

Projektas Nr. 08.1.3-CPVA-V-608-01-0002 finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Projekto vadovė dr. Kristina Bernotaitė, architektas Laimonas Bogušas, rangos įmonės direktorė Nijolė Norkė, techninės priežiūros vadovė Birutė Alekseriūnienė.

Respublikinis priklausomybės ligų centras (RPLC) – tai gydymo įstaiga, teikianti mokslu grįstas ir efektyvias medicinines, psichologines ir socialines paslaugas priklausomybe sergantiems žmonėms ir jų šeimos nariams, taip pat teikianti metodinę pagalbą ir informaciją kitiems specialistams siekiant kelti priklausomybės ligų gydymo standartus šalyje. RPLC vizija – ekspertinėmis žiniomis ir paslaugų kokybe lyderiaujanti ir visuomenės pasitikėjimą pelniusi, plačiausią paslaugų įvairovę priklausomybės ligų srityje turinti institucija Lietuvoje.

Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos