vaistai.lt

Kaip taisyklingai kirpti nagus – puslankiu ar tiesia linija? (159/0) 

Kaip taisyklingai kirpti nagus – puslankiu ar tiesia linija?Socialiniuose tinkluose ir internetiniuose forumuose galima aptikti vis daugiau vaizdo įrašų, kuriuose dalijamasi įvairiais patarimais apie taisyklingą nagų kirpimą. Interneto vartotojai sako, kad daugeliui įprastas nagų kirpimo būdas, kerpant puslankiu, yra netaisyklingas, kadangi nagus iš tiesų vertėtų kirpti tiesia linija. Sveikatos ir grožio sektoriaus specialistai tikina, kad tokios kalbos nėra iš piršto laužtos – puslankiu kerpami nagai dažniau įauga.

Vaistininkės Lauros Vanagaitės teigimu, nagai yra bendros žmogaus sveikatos atspindys, o tam, kad būtų sumažinta tikimybė susidurti su nagų įaugimu, vertėtų juos kirpti tiesia linija.

„Rankų nagams kirpti geriausia naudoti žirklutes arba žnyples, o kojų nagams – tik žnyples. Beje, kojų nagai auga lėčiau nei rankų, todėl juos kirpti taip pat reikia rečiau. Kalbant apie nago įaugimą į odą, viena dažniausių to priežasčių yra per trumpas nago kirpimas, tačiau svarbu žinoti, kad skausmingą įaugimą sukelia ir per mažos avalynės naudojimas arba įvairūs pirštų sužalojimai“, – pranešime žiniasklaidai sako ji.

Pašnekovė priduria, kad nagų įaugimą sukeliantį pirštų sužalojimą galima patirti net ir užsiimant nepavojingai atrodančia veikla, pavyzdžiui, ilgą laiką žaidžiant futbolą, spardant kamuolį.

„Tokių pacientų sulaukiame tikrai labai daug. Pirmiausiai rekomenduojame nagus mirkyti šiltame vandenyje, nes tai padeda šiek tiek palengvinti skausmą, „nuraminti“ nagus ir leisti jiems augti šiek tiek lengviau nei įprastai. Tam gali pasitarnauti ne tik šiltas vanduo, bet ir natūralus simondsijų aliejus. Jį tepti galima daug kartų per dieną. Jeigu skausmas tęsiasi kelias dienas, atsiranda patinimas, pūliavimas – tai gali būti pirmieji infekcijos ženklai, todėl rekomenduojame iškart kreiptis į specialistą. Ypač į tai turėtų atkreipti dėmesį žmonės, sergantys diabetu“, – pataria vaistininkė.

Jeigu per trumpai nukirpote nagą ir prasidėjo kraujavimas, tą vietą reikėtų nedelsiant dezinfekuoti bei leisti nagui „kvėpuoti“, jo nespausti, nes taip galite dar labiau sutraumuoti skausmingą vietą. Iki nago ataugimo rekomenduojama dėvėti patogią avalynę, geriausia, kad minėtoji avalynė būtų atvira – pavyzdžiui, šlepetės arba basutės.


Kirpti pataria po vonios ar dušo procedūrų

Grožio priežiūros specialistė Daiva Aleksėjūnienė sutinka, kad nagus reikėtų kirpti tiesia linija, tačiau jų priežiūrai vertėtų naudoti ne tik žirklutes ar žnyples, bet ir dildę.

„Jeigu ilgą laiką nekirpote nagų, o jie užaugo labai ilgi, reikėtų nukirpti didesnę laisvojo nago krašto dalį ir juos padailinti su dilde. Tiek kojų, tiek rankų nagus vertėtų kirpti tiesiai, tai ypač svarbu kojų nagams, kadangi jų kampai dažniau įauga į odą. Be to, kojų nagai nuolatos veikiami spaudimo avint batus, kuriuose visos darbo dienos metu šyla ir minkštėja, dėl to apvaliai nukirpti ir suprakaitavę nagai įsispraudžia į piršto volelius ir tai gali tapti „puikia“ pradžia nago įaugimui“, – dalinasi ji.

Pašnekovė priduria, kad kartais nagų įauginėjimas būna genetinė problema, kuri pasireiškia nuo mažens. Tokiems žmonėms itin svarbu kruopščiai prižiūrėti nagus, vengti kirpti nagų kampučius ir neužapvalinti pačių nagų.

„Apskritai nagus kirpti reikėtų, kai jie yra suminkštėję, pavyzdžiui, po vonios ar dušo procedūrų. Po kirpimo nagus vertėtų patepti maitinamuoju kremu, atlikti rankų ar pėdų masažą, švelniai įtrinti kremą į aplink nagus esančias odeles. Taip pat labai svarbu nenaudoti nagų ne pagal paskirtį – pavyzdžiui, nekrapštyti paviršių. Beje, teko girdėti, kad žmonės kartais įvairiais aštriais daiktais „iškrapšto“ nešvarumus iš panagių - to irgi jokiais būdais nereikėtų daryti“, – pataria D. Aleksėjūnienė.

„Gintarinės vaistinės“ vaistininkė L. Vanagaitė papildo, kad prieš kerpant nagus taip pat galima juos pamirkyti drungname vandenyje su trupučiu natūralių citrinų sulčių ar muilo tirpale.

„Citrina yra natūralus antiseptikas, kuris taip pat veikia antibakteriškai, todėl taip ne tik suminkštinsite savo nagus, bet ir pašalinsite panagėse susikaupusius nešvarumus bei bakterijas. Beje, kuomet naudojate dildę, nepamirškite, kad nagus visuomet reikia dildyti tik ta pačia kryptimi – priešingu atveju jie bus labai šiurkštūs ir „kabinsis“ už paviršių“, – priduria ji.

D. Aleksėjūnienė primena, kad nagų įaugimas yra itin aktuali problema moterims, mėgstančioms nagus lakuoti ilgalaikiu laku. Jeigu nagai yra paraudę, suplonėję ir nusilpę, jų lakuoti negalima – pirmiausiai reikia išgydyti bei pilnai atauginti visas nagų plokšteles.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

Informacija iš: 

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos