vaistai.lt

Sezamo sėklose – salmonelės (966/0) 

Sezamo sėklose – salmonelėsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad bendrovės „Arimex“ į Lietuvą iš Indijos importuotose sezamo sėklose rasta patogeninių salmonelių, sukeliančių žarnyno infekcijas. Į prekybos vietas nesaugios sėklos nebuvo išvežiotos, tad ant vartotojų stalo nepateko.

Salmonelių sezamo sėklose rasta, kai Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama pasienio valstybinę maisto kontrolę, iš bendrovės „Arimex“ (Kirtimų g. 49, Vilnius) sandėlio atrinko 5 mėginius mikrobiologiniam ištyrimui. Jie paimti iš trečiųjų šalių importuotos 19 t sezamo sėklų siuntos. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos instituto specialistams atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad viename mėginyje yra patogeninių salmonelių (Salmonella Mbandaka).

Šios nesaugios lukštentos sezamo sėklos vartotojų nepasiekė. Įmonei „Arimex“ nurodyta jas saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos