vaistai.lt

Ebola karštligės epidemiologinė situacija Vakarų Afrikoje, 2015-01-28 (1301/0) 

Ebola karštligės epidemiologinė situacija Vakarų Afrikoje, 2015-01-28Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, iki šių metų sausio 21 dienos  trijose Vakarų Afrikos šalyse užregistruota daugiau nei 21 700 Ebola karštligės atvejų (Gvinėjoje 2871, Liberijoje 8478 ir Siera Leonėje 10340), iš jų daugiau nei 8600 mirčių.

Kaip praneša PSO, pirmomis šių metų savaitėmis Ebola atvejų dažnumas visose trijose šalyse ženkliai mažėjo (paveikslas). Karštligės epidemiologinė priežiūra ir keitimasis informacija sustiprinta pasienio teritorijose su Gvinėja - Bisau, Dramblio Kaulo Krantu, Maliu ir Senegalu.

Kiekvienoje šalyje (Gvinėjoje, Liberijoje, Siera Leonėje), kurioje Ebola viruso plitimas dar vyksta, yra pakankamai pajėgumų pacientams izoliuoti ir gydyti taip pat saugiai palaidoti mirusiuosius nuo karštligės. Nepaisant to, mirštamumas tarp  hospitalizuotų pacientų yra 57-59% ir šis rodiklis nesumažėjo nuo epidemijos pradžios.
Sąlytį turėjusių asmenų išaiškinimas ir stebėjimas visose trijose valstybėse yra nuo 89 iki 99%. Tokių asmenų stebėjimas užtikrina savalaikį naujų Ebola pacientų išaiškinimą ir viruso išplitimo kontrolę. Trijose šalyse veikia 27 laboratorijos.

Nuo epidemijos pradžios Ebola karštlige susirgo 828 sveikatos priežiūros darbuotojai, iš kurių 499 (60%) mirė. Medikų užsikrėtimo atvejų pradėjo mažėti.

Ebola karštligės plitimui turėjo įtakos Afrikos šalių bendruomenių pasipriešinimas  mirusiųjų saugiam laidojimui. Tačiau ir šioje srityje pasiekta pažanga. Šalių pagrindinių religinių bendruomenių lyderiai dabar patys skatina oriai ir saugiai laidoti mirusiuosius. Vis tik pasipriešinimo tam atvejai registruojami visose trijose šalyse.

 

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos