vaistai.lt

Ministrė R. Šalaševičiūtė kviečia NVO skleisti informaciją apie sveiką gyvenseną (960/0) 

Ministrė R. Šalaševičiūtė kviečia NVO skleisti informaciją apie sveiką gyvensenąSaulėtą ir šiltą birželio 6-ąją Vilniaus Balsių mitologiniame parke šurmuliavo bendruomenės šventė, skirta Balsių mikrorajono 25 – erių metų įkūrimo sukakčiai. Visą dieną skambėjo muzika, vyko bėgimo maratonas Balsių gatvėmis, šiaurietiško ėjimo žygis, buvo demonstruojami rytų kovos menai, jogos užsiėmimai, vienas po kito vyko pasirodymai ir koncertai, policijos prevencinės akcijos, edukacinės programos vaikams ir kiti įdomūs dalykai. Balsių bendruomenę jubiliejaus proga sveikindama LR sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pasidžiaugė, kad aktyvi jauna bendruomenė rūpinasi savo narių sveikata ir organizuoja puikų projektą „Sveikatos dūzgės“, skirtą ligų prevencijai ir fizinio aktyvumo skatinimui.

Projektas „Sveikatos dūzgės“ – viena iš Balsių bendruomenės šventės programos dalių, Jis skirtas bendruomenės sveikos gyvensenos, ligų prevencijos, donorystės skatinimui ir fizinio aktyvumo populiarinimui. Šį projektą Balsių bendruomenė laimėjo SAM organizuotame Nevyriausybinių organizacijų, dalyvaujančių sveikatos stiprinimo veikloje, projektų atrankos konkurse. „Dūzgėse“ dalyvavo daug nevyriausybinių organizacijų ir įstaigų: Všį Nacionalinis kraujo centras, Nacionalinis transplantacijos biuras prie SAM, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, Lietuvos asociacija „Gyvastis“, Lietuvos žmonių su negalia sąjunga, Všį Pagalbos ir informacijos šeimai tarnyba, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras ir kitos. Organizacijos ir įstaigos savo veiklą pristatė įvairiom formom: pasidalindamos spausdintine informacija ar papasakodamos apie ligų prevenciją, organizuodamos parodą ar kokią nors aktyvią priemonę, skatindamos pasirašyti sutikimą tapti organų donorais po mirties, organizuodamos kraujo donoro akcijas, pasiūlydamos įvairių gaminių iš vaistažolių ir pan. Džiugu, kad net 27 piliečiai savanoriškai paaukojo kraujo, o krepšinio rungtynėse (3x3) dalyvavo net 19 komandų, tinklinio – 6.

Ministrė R. Šalaševičiūtė pasidžiaugė Sveikatos apsaugos ministerijos bendradarbiavimu su NVO, skatinant jas skleisti informaciją apie sveiką gyvenseną, profilaktines programas ir kitas su sveikatos stiprinimu susijusias veiklas. Šiemet NVO projektams skirta beveik 58 tūkst. eurų. Konkurse dalyvavo 167 nevyriausybinės organizacijos. Rezultatas – finansuota per 30 projektų, tarp kurių ir pirmą kartą konkurse dalyvavusi ir finansavimą gavusi Balsių bendruomenė. Ministrė pasidžiaugė, kad aktyvios NVO ne tik dalyvauja kartu formuojant sveikatos politiką, bet ir stiprina gyventojų sveikatą.

„Mes, tobulindami mūsų sveikatos sistemą, pažangių idėjų semiamės ir iš tokių, kaip ši bendruomenių. Aš, kaip sveikatos politikė, drįstų teigti, kad mūsų sveikatos sistema irgi yra savotiška „bendruomenė“, kur taip pat galima ir būtina įgyvendinti savo idėjas. Tad būkime vieningi ir nuolat eikime kartu tuo nesibaigiančiu darbų ratu, už kurio didžiausia mūsų šalies vertybė – sveiki ir lamingi žmonės“, – pakvietė šventės dalyvius sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė.

 

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos