vaistai.lt

Ar visi žinome, kur skambinti, jei reikia skubios pagalbos?  (2393/2) 

Ar visi žinome, kur skambinti, jei reikia skubios pagalbos?Į svečią Europos Sąjungos šalį darbo reikalais ar poilsiauti kasmet keliauja 150 mln.  europiečių. Tačiau 65 proc. jų palikę savo šalį jaučiasi ne taip saugiai, kaip namie. ES veikia daugiau kaip 60 skubios pagalbos numerių, bet tik vienu iš jų – 112 – tiesiogiai ir nemokamai susisieksite su visomis skubios pagalbos tarnybomis (gaisrine, policija, greitąja medicinos pagalba) bet kurioje iš 27 valstybių narių.

95 proc. Europos piliečių pritaria, kad bet kurioje ES vietoje veikiantis bendras pagalbos numeris yra naudingas. Todėl buvo įvestas numeris 112. Įsivaizduokite, kad jums skubiai prireikė pagalbos užsienyje ir neprisimenate šalies, kurioje esate, nacionalinių skubios pagalbos numerių. Neišsigąskite – Europos skubios pagalbos numeriu 112 galite skambinti iš bet kurios ES vietos fiksuotojo ryšio telefonu, taksofonu ir mobiliuoju telefonu nemokamai visą parą. Numeris 112 veikia ir kai kuriose ES nepriklausančiose ir ne Europos šalyse, pavyzdžiui, jei mobiliuoju telefonu surinksite numerį 112 būdami JAV, jis veiks kaip ir vietinis numeris 911.

Deja, apie Europos skubios pagalbos numerį žino nedaug piliečių. 2010 m. tik 25 proc. europiečių žinojo, kad 112 yra visoje ES veikiantis numeris. 







Komentarai (Viso žinučių: 2)

paslūlymas
Parašė Svečias 2011-02-14 14:22:23
telefonų operatoriai tokius dalykus galėtų automatiškai įrašyti į mobiliųjų atmintį juos parduodant. Parodytų, kad jiems rūpi pirkėjas, o pirkėjui būtų patogiau. Nevisad sudėtingoje situacijoje gali prisiminti
hmmm
Parašė Svečias 2011-02-14 10:32:44
tai kodėl neinformuojama apie tokius svarbius dalykus, kaip pagalbos numeris?  


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos