vaistai.lt

Ministro A. Verygos vadovaujama delegacija lankosi Japonijoje (815/0) 

Ministro A. Verygos vadovaujama delegacija lankosi JaponijojeSveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos vadovaujama delegacija spalio 8–14 dienomis su oficialiu vizitu  lankosi Japonijoje. Šio vizito tikslas – stiprinti tolimesnio dvišalio bendradarbiavimo galimybes, kurios jau tęsiasi ne vienerius metus medicinos, medicinos inovacijų, medicinos mokslų ir kitose srityse.

Šio vizito metu planuojama aplankyti tokias mokslo ir gydymo įstaigas kaip Tokijo mokslo universitetas, Nacionalinis globalios sveikatos ir medicinos centras, Keio universitetas ir ligoninė, Japonijos nacionalinis vėžio centras, Japonijos vėžio tyrimų fondas, Osakos universitetinė ligoninė, Mikrobinių ligų tyrimų institutas.

Naujas galimybes stiprinti dinamiškus mokslo ryšius atvers spalio 10 d. jau ketvirtąjį kartą vyksiantis Jungtinis mokslo simpoziumas „Gamtos ir gyvybės mokslai“ Tokijuje, kurį organizuoja Lietuvos mokslo taryba kartu su Japonijos mokslo skatinimo bendrija ir Tokijo mokslo universitetu. Šiame simpoziume Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga tars atidarymo žodį.

Planuojamame dvišaliame susitikime su Japonijos sveikatos, darbo ir gerovės viceministre Mizuko Onuma A. Veryga aptars abiem šalims aktualius klausimus bei tolimesnio dvišalio bendradarbiavimo galimybes.

Spalio 11 d. Sveikatos apsaugos ministras dalyvaus tarptautiniame gyvybės mokslų simpoziume „BioJapan 2017“ ir gyvybės inovacijų forume pristatys Lietuvos medicinos inovacijų politiką. Be to, „BioJapan“ parodoje bus pristatomas Lietuvos gyvybės mokslų sektoriaus potencialas.

Susitikimuose Japonijoje taip pat dalyvaus Nacionalinio vėžio instituto ir Lietuvos mokslo tarybos delegacijos.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos