vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys dalyvauja Baltijos politikos dialoge, skirtame pirminės sveikatos priežiūros transformacijai (171/0) 

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys dalyvauja Baltijos politikos dialoge, skirtame pirminės sveikatos priežiūros transformacijaiKovo 7-8 d. sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio vadovaujama delegacija dalyvauja 18-ajame Baltijos politikos dialoge tema „Skaitmeniniu būdu įgalintos integruotos pirminės sveikatos priežiūros link“  Rygoje (Latvija). Šių metų Baltijos politikos dialoge daugiausia dėmesio skiriama pirminės sveikatos priežiūros pertvarkai.

Reaguodamos į didėjantį įvairių lėtinių ligų iššūkį, COVID-19 pandemiją ir sveikatos priežiūros specialistų trūkumą, šalys pertvarko savo sveikatos priežiūros sistemas, kad geriau patenkintų įvairius savo piliečių poreikius. Šios transformacijos pagrindas yra perėjimas nuo įprastinio modelio, orientuoto į ūminį ir epizodinį gydymą, prie modelio, kuris siūlo holistinį ir integruotą požiūrį. Pirminė sveikatos priežiūra leidžia sveikatos priežiūros sistemoms patenkinti asmens sveikatos poreikius – nuo sveikatos stiprinimo iki ligų prevencijos, gydymo, reabilitacijos, paliatyviosios pagalbos ir kt. 

„Pasaulio sveikatos organizacijos patirtis ir rekomendacijos yra, kad pirminės sveikatos priežiūros organizacijos judėtų link bendradarbiavimo modelio, suteikiant pacientams kuo platesnį paslaugų spektrą. Renginio metu neliko nepastebėtas ir Lietuvos indėlis kuriant sveikatos centrus, taip atliepiant pagrindinius pacientų ir organizacinius poreikius: darbuotojų pritraukimą ir išlaikymą, skaitmeninimą, aiškesnį ir sklandesnį paciento kelią, integracija su visuomenės sveikatos ir prevencinėmis paslaugomis, didesnėmis plėtros galimybėmis ir administraciniais pajėgumais“, – sakė A. Dulkys

Renginio metu akcentuota, kad atsižvelgiant į sveikatos priežiūros specialistų trūkumą, kuris šiuo metu kelia iššūkių sveikatos priežiūros sistemoms, būtina pripažinti, kad už šių paslaugų teikimą atsakingi ne tik gydytojai ir slaugytojai. Įvairūs sveikatos priežiūros specialistai, įskaitant gydytojų padėjėjus, slaugytojus, vaistininkus, psichikos sveikatos specialistus ir bendruomenės sveikatos darbuotojus, atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį.

Pirminės sveikatos priežiūros skaitmeninimas yra labai svarbus šios evoliucijos komponentas. Integruodami skaitmenines priemones ir technologijas, sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai gali pagerinti priežiūros kokybę, padidinti paslaugų prieinamumą ir užtikrinti veiksmingesnį įvairių sveikatos priežiūros specialistų bendravimą.

Baltijos politikos dialogais siekiama skatinti dalijimąsi patirtimi ir geriausia praktika bei kurti tarpvalstybinius ryšius ir tinklus. Jie suteikia dalyviams galimybę aptarti bendrus aktualius sveikatos politikos klausimus.

Renginį organizuoja Latvijos sveikatos apsaugos ministerija kartu su Europos sveikatos sistemų ir politikos observatorija ir PSO Europos regiono biuru.

SAM Komunikacijos skyrius

Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos