vaistai.lt

Savaitgalį VMVT inspektoriai kartu su policijos pareigūnais atliko tikslinius patikrinimus viešojo maitinimo įstaigose (382/0) 

Savaitgalį VMVT inspektoriai kartu su policijos pareigūnais atliko tikslinius patikrinimus viešojo maitinimo įstaigoseValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), įvertinusi didėjantį sergamumą, epidemiologinių tyrimų duomenis ir COVID-19 plitimo rizikos veiksnius, kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, policijos pareigūnais atlieka patikrinimus viešojo maitinimo ir prekybos, kuriuose prekiaujama maistu, subjektuose. Jų metu vertinami ne tik maisto saugos aspektai, bet ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimų reikalavimų įgyvendinimas.

Praėjusį savaitgalį, bendradarbiaujant su Policijos departamento pareigūnais, iš viso patikrinti 143 restoranai, kavinės, barai ar kitos viešojo maitinimo įmonės. Patikrinimų metu nustatytos 23 (16 proc.) nurodytų reikalavimų nevykdžiusios viešojo maitinimo įmonės. Dažniausias užfiksuotas pažeidimas, kad prieš patenkant į viešojo maitinimo įmonę nėra vertinama darbuotojų sveikata. Nustatyta ir ne viena įstaiga, kurioje nebuvo pateikta informacija, atkreipianti lankytojų dėmesį į asmens higienos laikymosi būtinybę; nebuvo sudaryta galimybė tinkamai lankytojų rankų higienai ir (ar) dezinfekcijai; nebuvo nenumatytų priemonių dėl lankytojų srautų ribojimo; buvo naudojamos daugkartinės staltiesės ar padėkliukai, kurių negalima nuvalyti (skalbti) ir dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo; nebuvo laikomasi reikalavimo netiekti cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, kai juos įsideda patys lankytojai; nebuvo sudarytos sąlygos lankytojams pasinaudoti tualetu ir užtikrinti, kad jame būtų skysto muilo, prireikus – rankų dezinfekcijos priemonių.

Pavieniai atvejai buvo fiksuojami, kai nebuvo užtikrintas tinkamas lankytojų aptarnavimui skirto inventoriaus (stalų, kėdžių ir pan.), pertvarų ir viešojo maitinimo įmonės aplinkos valymas ir dezinfekcija, indai ir įrankiai buvo plaunami indaplovėse žemesnėje kaip 60 °C temperatūroje arba nenaudojamos kitos tinkamos priemonės, užtikrinančios jų švarą (saugą), lankytojus aptarnaujantis personalas nesilaikė reikalavimo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Nustatyti pažeidimai buvo pašalinti nedelsiant, patikrinimų metu. Atsakingiems asmenims priminta, kad privalo griežtai laikytis nustatytų reikalavimų dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių, ir jie įspėti, kad už privalomų nurodymų nesilaikymą gresia administracinė atsakomybė.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos