vaistai.lt

Tamsioji kanapių legalizavimo pusė - daugėja mirtinų eismo įvykių (336/0) 

Tamsioji kanapių legalizavimo pusė - daugėja mirtinų eismo įvykiųRekreacinis kanapių naudojimas svaiginimuisi daugybėje pasaulio šalių jau nebėra nelegalus. Žmonės džiaugiasi, kad laisvės daugėja, bet mokslininkai teigia, kad ji turi neigiamų pasekmių.

Kanados mokslininkai išanalizavo JAV duomenis ir padarė įdomų statistinį pastebėjimą - rekreacinių kanapių naudojimas gali būti siejamas su nedideliu, bet pastebimu mirtinų eismo įvykių padažnėjimu. Perkėlus tuos duomenis į Kanados scenarijų, viską sureguliuojant pagal gyventojų skaičių ir kitus parametrus, mokslininkai prognozuoja 308 papildomas mirtis per metus.

Tiesa, kanapių legalizavimas Kanadoje nesukėlė vartojimo šuolio. 2018 metais kanapes rekreaciniais tikslais vartojo 14 % suaugusių kanadiečių, 2019 m. (po legalizavimo) - 17 %. Neramina kitas skaičius - 13 % kanapių vartotojų teigia, kad gali sėsti už vairo nepraėjus 2 valandoms po kanapių vartojimo. Mokslininkai teigia, kad daug vartotojų tiesiog nesupranta, kad kanapės ir vairavimas yra nesuderinami.

Mokslininkai mano, kad reikia informacinių kampanijų, skatinančių žmones vairuoti blaiviems - neapsvaigusiems nuo vaistų, narkotikų ir alkoholio. Gydytojai turėtų informuoti savo kanapes vartojančius pacientus, kad geriausia palaukti apie 6 valandas.

Dar svarbiau tai, kad turi būti atnaujinti įstatymai, apibrėžiantys būtinybę vairuoti blaiviems. Eismą prižiūrintiems ir vairuotojus tikrinantiems pareigūnams reikės papildomų mokymų ir testavimo įrangos, kad jie galėtų atpažinti nuo kanapių apsvaigusius žmones. O patiems kanapių vartotojams reikia suvokti, kad geriau palaukti ar rinktis taksi paslaugas.

 

Parengta pagal:
Impaired driving and legalization of recreational cannabis

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos