vaistai.lt

Ministras A. Veryga su pacientų atstovais aptarė vaistų kainų mažinimą (828/0) 

Ministras A. Veryga su pacientų atstovais aptarė vaistų kainų mažinimąSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, susitikęs su Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininke Vida Augustiniene ir šiai asociacijai priklausančiais nariais, aptarė ne tik jų keliamus klausimus ir problemas, bet ir itin svarbią sritį – vaistų kainų mažinimą bei tuo tikslu Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuotus projektus – teisės aktų pakeitimus.

Prie šios iniciatyvos ministras A. Veryga pakvietė prisijungti ir pacientų organizacijas, kurios tai labai sėkmingai gali daryti skleisdamos pacientams objektyvią informaciją apie tai, kad gydo vaisto veiklioji medžiaga, o ne pakuotė, gamintojo pavadinimas ar spalvos ir būtent todėl svarbu rinktis pigiausią tos pačios rūšies vaistą, kurių veiklioji medžiaga yra tokia pati. 

„Tai yra be galo svarbu kiekvienam šalies gyventojui, tad būtina, kad ir pacientų organizacijos vienytųsi siekiant šio bendro tikslo. Visai nesvarbu, kokia farmacijos bendrovė remia vieną ar kitą pacientų organizaciją, mes vis vien visi turime būti vieningi ir pasiekti savo tikslą – mažesnes vaistų kainas. Šiuo metu situacija šalyje yra labai prasta, tad turime nedelsiant imtis priemonių. Dar tikrai ne visi žmonės žino, kad renkantis pigiausią vaistą galima sutaupyti nemažą pinigų sumą, tad visoms pacientų organizacijoms svarbu informuoti žmones“, – teigia ministras A. Veryga. 

Jo nuomone, jei visos pacientų organizacijos objektyviai, sąžiningai ir bešališkai informuotų apie tai, kodėl svarbu rinktis pigesnius vaistus, kai jų gydomosios savybės yra tokios pat, galėtume pasiekti labai gerų rezultatų. Juk turimi duomenys rodo, kad per metus pavyktų sutaupyti keliasdešimt milijonų eurų, jei žmonės neskubėtų pirkti vaistinėse brangesnių vaistų, kurių gydomosios savybės – tokios pat. 

„Tad nuoširdžiai kviečiu visas pacientų organizacijas pamiršti vidinius tarpusavio nesutarimus, ginčus, kas ką remia ir vienytis siekiant žmonėms bendro tikslo – mažesnių vaistų kainų. Tai yra mažiausia, ką gali padaryti pacientų organizacijos – objektyviai šviesti ir sąžiningai informuoti ne tik joms priklausančius, bet ir kitus pacientus apie galimybę pasirinkti pigiausią vaistą. Kitaip tariant, žmogiškai pasakoti apie tai, kad generiniai vaistai yra tokie pat kokybiški kaip ir originalūs.“, – akcentavo ministras. 

Taip pat šio susitikimo metu buvo aptarti ir kiti pacientams aktualūs klausimai, pavyzdžiui, naujų vaistų kompensavimo galimybės, onkologinių ligų, nutukimo ir celiakijos gydymas bei kitos aktualijos. 

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos