vaistai.lt

Mitai apie breketus, kuriais neverta tikėti (959/0) 

Mitai apie breketus, kuriais neverta tikėtiDantų tiesinimas nėra naujiena, tačiau šią sritį vis dar gaubia daugybė mitų. Vienas populiariausių tiesinimo būdų yra breketai. Jie suteikia greitą ir efektyvų rezultatą. Tačiau pacientų jų vis dar baiminasi, nes tiki mitais, kurie neturi jokio pagrindo. Šiame straipsnyje supažindinsime jus su populiariausiais mitais ir juos sugriausime.

 

Breketai sukelia daug skausmo

Tai bene didžiausia tiek mažųjų, tiek suaugusių pacientų baimė. Tačiau breketų sukeliamas skausmas yra tik... mitas! Breketų nešiojimas nėra skausmingas, o nedidelis diskomfortas jaučiamas tik pradžioje, uždėjus breketus ir praeina per keletą dienų. Faktą, kad skausmo baimė yra perdėta patvirtina ir tai, kad dedant ar koreguojant breketus dažniausiai net nereikia naudoti nuskausminamųjų.

 

Breketai tinka tik vaikams

Tai visiškas mitas – breketai iš tikrųjų yra vienas universaliausių dantų tiesinimo metodų ir tinka įvairaus amžiaus žmonėms. Juos dažniau nešioja jauno amžiaus pacientai, nes būtent tokio amžiaus dažniausiai yra susiduriama su kreivų dantų ar sąkandžio problemomis. Rekomenduojama nelaukti ir dantis ištiesinti kuo skubiau, nes tai nėra tik estetinė problema: kreivi dantys apsunkina valymą, padidina įvairių burnos ertmės ligų riziką. Taigi, breketais tiesinti dantis gali įvairaus amžiaus suaugusieji ir net senjorai! Norite džiaugtis tiesiais dantimis ir žavia šypsena? Jums padės Rūtos Skersienės ortodontinė klinika.

 

Breketus reikia nešioti labai ilgai

Mitai apie breketus, kuriais neverta tikėtiIš tikrųjų dantų tiesinimo laikotarpis yra individualus, tačiau mitas, jos breketus reikės nešioti labai ilgai. Priešingai, tai vienas greičiausių ir efektyviausių dantų tiesinimo metodų. Dažniausiai visas tiesinimo procesas trunka apie metus ar du, tačiau kartais gali užsitęsti ir šiek tiek ilgiau. Tai taip pat priklauso nuo paciento amžiaus: vaikų dantys gali būti ištiesinami greičiau, o kuo vyresnis pacientas, tuo ilgiau teks nešioti kabes.

 

Nuėmus breketus, dantys bus nevienodo atspalvio

Iš tikrųjų šis mitas gimė kaip pagąsdinimas, kad reikia tinkamai rūpintis dantimis. Jei tinkamai valysite ir prižiūrėsite dantis, tai pigmentacijos ar emalio spalvos netolygumų neturėtų atsirasti. Iš tikrųjų nešiojant breketus gali kauptis daugiau maisto likučių, todėl būtina dantis valyti kruopščiai ir atidžiai. Vis dėlto savaime breketai nesukelia dantų spalvos pakitimų – juos gali sukelti nebent netinkama priežiūra. Daugiau apie tinkamą dantų su breketais priežiūrą skaitykite https://breketaiklaipeda.lt/.

 

Breketai kenkia dantų paviršiui

Dažnai manoma, kad breketai kenkia dantų emaliui. Tai mitas, nes breketų padeliai yra klijuojami prie danties paviršiaus specialiais klijais. Jie patikimai laiko breketus ir puikiai atlieka savo funkciją visą jų nešiojimo laikotarpį, o kai breketų nebereikia, yra pašalinami nepakenkiant emaliui. Šis mitas labiau susijęs su netinkama burnos higiena: jei dantys bus prastai valomi, nuėmus kabes gali išryškėti emalio demineralizacijos zona. Visgi tai prastos dantų priežiūros pasekmė, o ne neigiamas breketų poveikis.

 

Breketai sukelia šveplavimą

Tai mitas – dėl breketų nei vienas ortodontų pacientas netapo šveplas. Tik uždėjus breketus, reikės šiek tiek laiko prie jų priprasti. Šiuo laikotarpiu gali būti sunkiau aiškiai ištarti kai kuriuos garsus, tačiau tai labai laikinas nepatogumas, kurį pacientai nejučiomis įveikia per savaitę ar dvi, nors atskirais atvejais gali prireikti ir daugiau laiko. Kad būtų lengviau, ortodontai rekomenduoja keletą pratimų, kurie padeda greičiau priprasti prie breketų ir išvengti tarties problemų.

 

Su breketais negalima skristi lėktuvu

Šis mitas tikrai kelia šypseną, tačiau yra nemažai juo tikinčių. Prieš lipant į lėktuvą, reikia atlikti patikrą oro uoste ir daugelis tiki, kad su breketais pro metalo detektorių praeiti nepavyks. Tačiau žmonės su kabėmis sėkmingai skraido po visą pasaulį! Moderniems šiuolaikiniams breketams gaminti naudojamos specialios medžiagos, tad metalo detektoriaus ir problemų oro uoste baimintis tikrai neverta!







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos