Fresubin Protein Powder
Neutralaus skonio
Specialios medicininės paskirties maisto produktas.
Tirpūs išrūgų baltymų milteliai, be skaidulinių medžiagų. Klinikiniu požiūriu produktas yra be laktozės, be glitimo. Tik mitybos reguliavimui esant su liga susijusiam mitybos nepakankamumui arba jo rizikai, ypač esant padidėjusiam baltymų poreikiui, įskaitant dėl vėžio, chirurginės operacijos, sarkopenijos ir vaikų nepakankamo augimo.
Dozavimas. Dozavimą turi nustatyti sveikatos priežiūros specialistas, atsižvelgiant į paciento poreikius. Rekomenduojamas vartoti kaip papildomas mitybos šaltinis: 2–2,5 šaukštelio (12–15 g) 2–3 kartus (24–45 g) per parą.
Svarbus pranešimas. Produktas turi būti vartojamas prižiūrint medikams. Produktas negali būti vienintelis mitybos šaltinis. Prašome sekti kalio kiekį pacientams, kuriems taikoma kalį ribojanti mityba. Netinka jaunesniems kaip 3 metų vaikams. Vartoti atsargiai jaunesniems kaip 6 metų vaikams. Netinkamas pacientams, kuriems yra galaktozemija.
Vartojimo instrukcija. Laikyti sausoje vietoje kambario temperatūroje. Atidarius skardinę suvartoti per 2 mėnesius. Galima vartoti skysčiuose, šaltuose ar karštuose, saldžiuose ar pikantiškuose (pavyzdžiui, sultyse, piene, sriubose) maisto produktuose bei paruoštuose patiekaluose (pavyzdžiui, tyrėse).
Vartojimas, kai ruošiamo maisto temperatūra > 70 °C, bet ne verdant:
Ištirpinti 2–2,5 šaukštelio produkto (12–15 g) mažame kambario temperatūros skysčio kiekyje (25–50 ml). Įpilkite šį mišinį į 150 ml karšto skysčio arba į 150 g maisto prieš pat patiekdami (ne daugiau kaip 10 minučių prieš patiekiant). Neužvirkite dedant ar įdėjus miltelių. Fresubin Protein Powder netinka virimui.
Vartojimas skysčiuose ar maiste, kai jų temperatūra < 70 °C:
Išmaišyti 2–2,5 šaukštelio produkto (12–15 g) į 150 ml skysčio ar 150 g maisto.
Sudedamosios dalys: išrūgų baltymai, emulsiklis (sojų lecitinai).
Nėra skirtas vartoti parenteriniu (į veną) būdu!
Maistingumo deklaracija
|
/100 g
|
/6 g (1 šaukštelis*)
|
Energinė vertė
|
1500 kJ (360 kcal)
|
90 kJ (22 kcal)
|
Riebalai
|
1 g
|
0,06 g
|
iš kurių:
- sočiųjų riebalų rūgščių
|
0,07 g
|
0,004 g
|
Angliavandeniai
|
1 g
|
0,06 g
|
iš kurių:
- cukrų
|
1 g
|
0,06 g
|
iš kurių:
- laktozės
|
1 g
|
0,06 g
|
Skaidulinės medžiagos
|
0 g
|
0 g
|
Baltymai
|
87 g
|
5,2 g
|
Druska
|
1,38 g
|
0,08 g
|
Natris
|
550 mg
|
33 mg
|
Kalis
|
1200 mg
|
72 mg
|
Kalcis
|
60 mg
|
3,6 mg
|
Fosforas
|
240 mg
|
14,4 mg
|
Riebalai 2 kJ %
Angliavandeniai 1 kJ %
Skaidulinės medžiagos 0 kJ %
Baltymai 97 kJ %
|
Kiti mineralai, mikroelementai, vitaminai ir kitos maistinės medžiagos yra klinikiniu požiūriu nereikšmingais kiekiais.
* Šaukštelis pridėtas
1 šaukštelis = 6 g, apytikriai 300 g skardinėje yra 50 šaukštelių produkto.
Produktas užpildytas pagal svorį. Užpildymo tūris gali skirtis.
℮ 300 g
Gamintojas: Fresenius Kabi Deutschland GmbH, 61346 Bad Homburg, Vokietija
www.fresenius-kabi.com
Platintojas: UAB Fresenius Kabi Baltics, J. Basanavičiaus g. 26, 03244 Vilnius, Lietuva
Partija: žr. ant skardinės dugno
Geriausias iki (pabaigos): žr. ant skardinės dugno