Deja, per šventes ne visiems pavyksta pakelti tik simbolinę putojančio vyno taurę. Ką daryti, jei linksmybių sūkuryje, nejučia išgurkšnojama daugiau nei planuota? Verta žinoti keletą dalykų.
Kadangi alkoholio skilimo produktai šalinami pro inkstus, išeikvojama daug organizme esančio vandens, todėl po audringo vakarėlio džiūsta burna. Kad atgautumėte prarastus skysčius, gerkite daug negazuoto mineralinio vandens, prisotinto kalcio, magnio ir natrio.
Padauginus svaigalų, rekomenduojama išgerti iki litro skysčių: vandens ar skiestų citrusinių vaisių sulčių (silpnina pagirias, organizmas mažiau apsinuodija). Tiks ir vandenyje tirpstanti vitamino C, magnio tabletė, aktyvintosios anglys.
Dažniausiai dėl alkoholio poveikio sutrinka organizmo šarmų ir rūgščių pusiausvyra, todėl norisi ko nors rūgštaus. Tokiu atveju padeda kefyras, rauginti kopūstai ar jų sriuba, pomidorų arba daržovių sultys, stiklinė vandens su šviežių citrinų sultimis.
Fruktoze ar medumi saldinta arbata su citrina normalizuoja cukraus kiekį kraujyje. Jei plyšta galva, gerkite kuo daugiau skysčių, kad iš organizmo greičiau pasišalintų alkoholis. Vaistų nuo skausmo vartoti nepatartina, nes ir taip smarkiai apkrautoms kepenims tenka dar didesnis krūvis. Organizmui išsivalius nuo alkoholio, galvos skausmas atlėgsta savaime.
O pats geriausias vaistas nuo pagirių – tiesiog nepadauginti!
Image: FreeDigitalPhotos.net