Iš rinkos surenkami nesaugūs ispaniški paprikos milteliai
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo pranešimą iš Danijos kompetentingos institucijos, kad ispaniškų paprikos miltelių ženklinimo etiketėse nenurodytas alergenas – migdolai (gamintojas – įmonė „Jose Sanchez Aranda“ S. L., Ispanija).
Atlikus šių miltelių išplatinimo rinkoje tyrimą, paaiškėjo, kad 6 500 kg nepilnai paženklintų paprikos miltelių gavo UAB „Alvas ir Ko“ (Rėklių g. 1, Panevėžys).
Miltelių sudėtyje buvę alergenai – migdolai nebuvo nurodyti: partijose Nr. 638901, paprika saldi, malta „Asta 40“ – 2 000 kg, Nr.638902, paprika saldi, malta „Asta 100“ – 500 kg, Nr. 638903, paprika saldi (rūkyta) – 500 kg, Nr. 641401, paprika saldi, malta „Asta 40“ – 3 000 kg, Nr. 641402, paprika saldi (rūkyta) – 500 kg. Iš viso buvo gauta 6 500 kg ispaniškų, nepilnai paženklintų paprikos miltelių.
Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi patikrinimą UAB „Alvas ir Ko“, nurodė įmonei surinkti iš rinkos nesaugius paprikos miltelius, kuriuose nedeklaruotas alergenas.
Vartotojai, įsigiję minėtų partijų nesaugių paprikos miltelių, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.
Informacija etiketėse apie alergenus labai svarbi alergiškiems žmonėms, nes tokie produktai gali sukelti reakcijas, pakenkti jų sveikatai.
Image: FreeDigitalPhotos.net