cscpharma-tantumverde-202311.jpg
merck-gardasil-top-202407.gif

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo pranešimą iš Danijos kompetentingos institucijos, kad ispaniškų paprikos miltelių ženklinimo etiketėse nenurodytas alergenas – migdolai (gamintojas – įmonė „Jose Sanchez Aranda“ S. L., Ispanija).

Atlikus šių miltelių išplatinimo rinkoje tyrimą, paaiškėjo, kad 6 500 kg nepilnai paženklintų paprikos miltelių gavo UAB „Alvas ir Ko“ (Rėklių g. 1, Panevėžys).
 
Miltelių sudėtyje buvę alergenai – migdolai nebuvo nurodyti: partijose Nr. 638901, paprika saldi, malta „Asta 40“ – 2 000 kg, Nr.638902, paprika saldi, malta „Asta 100“ – 500 kg, Nr. 638903, paprika saldi (rūkyta) – 500 kg, Nr. 641401, paprika saldi, malta „Asta 40“ – 3 000 kg, Nr. 641402, paprika saldi (rūkyta) – 500 kg. Iš viso buvo gauta 6 500 kg ispaniškų, nepilnai paženklintų paprikos miltelių.
 
Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi patikrinimą UAB „Alvas ir Ko“, nurodė įmonei surinkti iš rinkos nesaugius paprikos miltelius, kuriuose nedeklaruotas alergenas.
 
Vartotojai, įsigiję minėtų partijų nesaugių paprikos miltelių, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.
 
Informacija etiketėse apie alergenus labai svarbi alergiškiems žmonėms, nes tokie produktai gali sukelti reakcijas, pakenkti jų sveikatai.

 

Informacija iš:

Iš rinkos surenkami nesaugūs ispaniški paprikos milteliai

Image: FreeDigitalPhotos.net

camelia_brontex_202411.jpg
Įvairenybės
Skaityti daugiau
masks
Lietuvos mokslininkai kuria akustinio spektro ultragarso pagrindu kraujotaką gerinantį prietaisą, skirtą diabeto komplikacijų prevencijai apatinėse galūnėse
masks
KTU mokslininkų kūrinys: efektyvesnė reabilitacijos sistema po traumų, sumažinanti jų galimybę ateityje (testuoja ir olimpiečius)
masks
Lietuvos mokslininkai sukūrė celiuliozės perdirbimo būdą, kuris pritaikomas nuo tekstilės iki medicinos priemonių gamybos