Nauja mada: darbe užkąsti riešutų
Lietuvą pasiekia Vakarų pasaulio mada darbe užkandžiauti ne bandelėmis ar sumuštiniais, o specialiai sukurtais riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių rinkiniais, praneša portalas lzinios.lt Mat šie produktai papildo energijos atsargas, bet neapsunkina organizmo.
Pasak specialistų, tokie užkandžiai tampa alternatyva energetiniams gėrimams, šokoladui, o kartais ir sotiems pietums, po kurių dažnam sunku grįžti prie įprasto darbo ritmo, ypač jei tenka valandų valandas sėdėti prie kompiuterio.
Riešutų ir džiovintų vaisių vartojimas Lietuvoje didėja. Vien 2013 metais Lietuvos gyventojai suvartojo 8 tūkst. tonų riešutų ir džiovintų vaisių. Baltijos šalių šios rinkos lyderės bendrovės „Arimex“ duomenimis, šių produktų pardavimas, palyginti su 2012 metais, didėjo iki 30 proc.
Praėjusių metų lapkritį atlikto rinkos tyrimo duomenimis, bent vieną kartą per mėnesį riešutus ar džiovintus vaisius perka net 43 proc. Lietuvos žmonių. Daugiausia tai dideliuose ir vidutinio dydžio miestų gyventojai.
Lietuviai labiausiai mėgsta džiovintus abrikosus, slyvas, razinas. Mėgstamiausi riešutai – pistacijos, lazdynų, migdolai, šiek tiek mažiau suvalgoma anakardžių ir graikinių riešutų.
Image: FreeDigitalPhotos.net