merck-gardasil-top-2025-03.gif

Ne veltui nuo seno kakava vadinama dievų maistu, jaunystės eliksyru ir natūraliu antidepresantu, mat joje apstu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų.

Pavyzdžiui, teobromino, kuris greitai pašalina nuovargį. Šis alkaloidas žvalina ne prasčiau nei kofeinas, tik švelniau veikia nervų sistemą.

Kakavoje esantis triptofanas pakelia nuotaiką ir gerina savijautą. Užtenka tik vieno puodelio kakavos ir niūrios žiemiškos nuotaikos kaip nebūta!

Magnis su teobrominu normalizuoja arterinį kraujospūdį, tad kakava ypač naudinga hipertonikams.

Kakavą rekomenduojama ruošti be jokių priedų, o gerti geriausia iš ryto, kai mūsų medžiagų apykaita greitesnė – tuomet organizmas greitai ir efektyviai įsisavins naudingąsias medžiagas.

Informacija iš:

3 priežastys pamėgti kakavą

Image: FreeDigitalPhotos.net

Padėk sau
Skaityti daugiau
masks
Genetikas: biologinis amžius – vienas svarbiausių ilgaamžiškumo rodiklių
masks
Vaistininkė: blusų užsikrėtimo šaltiniai nesusiję su nešvara
masks
Skaidulų nauda: kodėl jos tokios svarbios kasdien?