Piasledine_2025_1060x100.jpg

Ką daryti, jei dietos nepadeda, o sportuoti tingisi?

Pamėginkite nereikalingų kilogramų atsikratyti kitais būdais – bent vienas būtinai bus veiksmingas!

Kurį laiką negaminkite. Geriau atsisveikinti su puikios kulinarės šlove nei turėti ją kartu su antsvoriu. Pasak amerikiečių dietologų, net 52 proc. moterų, kurios kasdien gamina sau ir šeimai, suvalgo ketvirtadaliu daugiau maisto nei tos, kurios užkanda kavinėse ar pasisotina pusgaminiais. Gamindamos įvairius patiekalus šeimininkės net nepastebi, kaip prisiragauja papildomų kalorijų.

Taigi pamėginkite bent mėnesį prie viryklės stovėti kuo rečiau – valgykite patiekalus, kuriems pagaminti reikia nedaug laiko, pavyzdžiui, omletą, šviežių daržovių salotas, varškę, sūrį ir pan.

Atsisakykite druskos. Druska sulaiko organizme vandenį. O skysčių perteklius – argi nepikta? – kaupiasi ten, kur daugiausia poodinių – riebalinių ląstelių: ant pilvo, šlaunų, sėdmenų. Atsisakykite visų produktų, kuriuose daug druskos: raugintų ir marinuotų agurkėlių, rūkytų ir konservuotų žuvies bei mėsos gaminių, sojų padažo, sūdytų riešutų, bulvių traškučių. Druską keiskite bedruskiais prieskonių mišiniais, džiovintomis ar šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Dalykite per pusę. Viską, ką ketinate valgyti, padalykite į dvi dalis. Vieną pasimėgaudama suvalgykite, o kitą be gailesčio kiškite į šaldytuvą ar spintelę – suvalgys namiškiai. Jokiu būdu likusios pusės šokolado ar bandelės nepalikite „ant akių“. Neįtikinėkite savęs, kad štai suvalgysite tik karbonadą („jame daug baltymų“), o skrudintas bulvytes išmesite. Per pusę, tai per pusę! Taip maitindamasi per keturias savaites neteksite mažiausiai 3 kg, be to, priprasite valgyti nedidelėmis porcijomis ir liausitės švaistyti pinigus beverčiams skanėstams.

 

Informacija iš:

Antsvorį galima apgauti

Image: FreeDigitalPhotos.net

Padėk sau
Skaityti daugiau
masks
Genetikas: biologinis amžius – vienas svarbiausių ilgaamžiškumo rodiklių
masks
Vaistininkė: blusų užsikrėtimo šaltiniai nesusiję su nešvara
masks
Skaidulų nauda: kodėl jos tokios svarbios kasdien?