Piasledine_2025_1060x100.jpg
blog image

Avokado kauliukas – naudingiausia šio vaisiaus dalis

Avokadas laikomas labai naudingu produktu. Jame apie 20 vitaminų ir mineralinių medžiagų, gausu mononesočiųjų rūgščių. Jo minkštimo dedama į salotos, tepama ant sumuštinių. O dabar dietologai prabilo: mes išmetame pačią naudingiausią avokado dalį – kauliuką. Būtent jame slepiasi 70 proc. visų naudingųjų medžiagų, rašo dailymail.co.uk.

Kauliuke daug antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų, ir ląstelienos, padedančios virškinti, suteikiančios sotumo, reguliuojančios cholesterolio kiekį kraujuje.

Kauliuką galima sumalti į miltelius ir, kad nebūtų kartu, dėti į jogurtą, glotnučius.

Prieš sumalant kauliuką reikia apie 2 val. džiovinti 120 laipsnių temperatūroje. Po to nulupti ir išmesti sausą viršutinę luobelę. Peiliu perskelti kauliuką pusiau, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir sumalti blenderiu.
Laikyti miltelius hermetiškame inde šaldytuve.

 

Informacija iš:

Avokado kauliukas – naudingiausia šio vaisiaus dalis

Image: FreeDigitalPhotos.net

Padėk sau
Skaityti daugiau
masks
Genetikas: biologinis amžius – vienas svarbiausių ilgaamžiškumo rodiklių
masks
Vaistininkė: blusų užsikrėtimo šaltiniai nesusiję su nešvara
masks
Skaidulų nauda: kodėl jos tokios svarbios kasdien?