Avokadas laikomas labai naudingu produktu. Jame apie 20 vitaminų ir mineralinių medžiagų, gausu mononesočiųjų rūgščių. Jo minkštimo dedama į salotos, tepama ant sumuštinių. O dabar dietologai prabilo: mes išmetame pačią naudingiausią avokado dalį – kauliuką. Būtent jame slepiasi 70 proc. visų naudingųjų medžiagų, rašo dailymail.co.uk.
Kauliuke daug antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų, ir ląstelienos, padedančios virškinti, suteikiančios sotumo, reguliuojančios cholesterolio kiekį kraujuje.
Kauliuką galima sumalti į miltelius ir, kad nebūtų kartu, dėti į jogurtą, glotnučius.
Prieš sumalant kauliuką reikia apie 2 val. džiovinti 120 laipsnių temperatūroje. Po to nulupti ir išmesti sausą viršutinę luobelę. Peiliu perskelti kauliuką pusiau, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir sumalti blenderiu.
Laikyti miltelius hermetiškame inde šaldytuve.
Informacija iš:

Image: FreeDigitalPhotos.net