merck-gardasil-top-2025-03.gif
cscpharma_onytec_2025.jpg

400 g sūrio gauti reikės 4 kg šviežių dilgėlių lapelių su stiebeliais. Apie 20 cm, nuo viršūnėlės.

Skiname guminėmis pirštinėmis.

Dilgėles nuplauname ir susmulkiname smulkintuvu ar malimo mašinėle.

Tuomet per marliuką arba lėtaeigę sulčiaspaudę išsunkiame sunką.

Gautą tyrę kaitiname ant ugnies, kol išsiskirs sultys ir atsiras žali dribsniai.

Sukrečiame gautą tirštą karštą masę į sūrmaišį ir leidžiame nuvarvėti.

Paslegiame kelioms valandoms, kad atvėstų.

Skanaus.

Zita Užkuraitienė

 

Informacija iš:

Dilgėlių sūris

Image: FreeDigitalPhotos.net

Padėk sau
Skaityti daugiau
masks
Gydytojas psichiatras apie depresiją be antidepresantų
masks
Velykų simbolis – margutis: kaip dažyti, kad kiaušiniai nesukeltų sveikatos problemų?
masks
Antsvorio ir nutukimo dilema: tik estetinė problema ar rimtas pavojus sveikatai?