Vaišėmis nukrautas stalas ir persivalgymo pojūtis... Ko gero, neretas patyrė tokią būseną per gausias šventes. Norite išsilaisvinti? Išsivirkite organizmą valančios sriubos. Joje nedaug druskos, todėl ilgam numalšinsite alkį, o iš organizmo lengviau šalinsis šlakai ir toksinai.
Kokie produktai geriausiai valgo organizmą?
- Kopūstai. Kopūstuose esančios medžiagos greitina medžiagų apykaitą ir valo kepenis. Tinka ir užkietėjus viduriams.
- Pomidorai. Tinka virškinimui gerinti, sutrikus medžiagų apykaitai. Juose yra fitoncidų, slopinančių žarnyne rūgimą ir puvimą.
- Petražolės veiksmingai šalina druskų sankaupas, valo organizmą nuo druskų, rūgščių ir skysčių pertekliaus.
- Morkos taip pat valo organizmą, yra itin naudingos kepenims, inkstams, gražina odą, stiprina imunitetą.
- Burokėliai taip pat puikiai gerina kepenų veiklą. Juose aptinkamas betainas, kurio gauname valgydami burokėlius, yra gerokai naudingesnis už esantįjį maisto papilduose.
- Salierai valo kraują, gerina virškinimą, skatina šlapimo išsiskyrimą, ramina, mažina pilvo pūtimą, neutralizuoja rūgštis.
Virškinimo procesą paskatins: citrinų sultys, šviežias imbieras, aitrioji paprika, krienai, česnakas ir kiti aitresni prieskoniai.IŠBANDYKITE!
Receptas: Kopūstų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai: 200 g
- Kopūstai: 200 g
- Krapai: 2 valg. š.
- Špinatai: 100 g
- Svogūnai: 2 vnt.
- Morkos: 2 vnt.
Kaip gaminti
- Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės.
- Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
Ingredientai
- Pomidorai: 10 vnt. (arba konservuoti savo sultyse)
- Morkos: 2 vnt.
- Petražolės: 1 vnt. (šaknis)
- Vanduo: 1500 ml
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
- Druska: 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis (malti)
- Prieskoniniai žalumynai: 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios griežinėliais sudėkite į sriubą.
- Kai išvirs, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais žalumynais.
Receptas: Salierų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
Ingredientai
- Kopūstai: 300 g
- Salierai: 1 vnt. (pusė šaknies ir ryšelis lapų)
- Paprikos: 2 vnt. (žaliosios)
- Morkos: 2 vnt.
- Svogūnai: 3 vnt.
- Laurų lapai: 2 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės (3-4)
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
- Pomidorų pasta arba piurė: 1 st.
- Krapai: 1 valg. š. (pagal skonį)
- Petražolės: 1 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
- Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
- Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
- Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
- Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
- Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.
Image: FreeDigitalPhotos.net
Padėk sau
Skaityti daugiau