Sąnariai bus sveikesni, sumažės uždegimas ir skausmai, jeigu valgysite šių produktų.
1. Liepžiedžių arbata turi į aspiriną panašių medžiagų, kurios slopina skausmą ir uždegimą.2. Žuvų taukuose yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir maitina kremzlinį audinį.3. Augalinis aliejus (graikinių riešutų, sezamų, alyvuogių ir kt.) suteikia vitamino E, kuris stabdo kaulinio audinio irimą ir skatina atsinaujinti kremzlinio audinio ląsteles.4. Galvijų kepenys, taip pat ir morkos, moliūgai, papajos, špinatai turi daug vitamino A, kuris, kaip ir cinkas, vitaminas C ir B6, padeda baltymams prasiskverbti į kremzlinį audinį ir stiprinti jį.5. Sezamų sėklos. Jos ypač tinka dėl to, kad turi daug kaulus stiprinančio kalcio.6. Sėmenyse yra augalinės kilmės hormonų lignanų, kurie neleidžia organizme kauptis laisviesiems radikalams ir slopina uždegimus. O juose esančios omega-3 riebalų rūgštys gerina kalcio pasisavinimą, greitina sąnarių gijimą, mažina skausmus ir tinimą.7. Skumbrėse ir silkėse yra ypač daug vitamino D, kuris „atsakingas“ už tai, kad kauluose ir sąnariuose būtų pastovus reikalingo kalcio kiekis. Vitamino D yra ir lašišose, tunuose, šiek tiek piene, neapdorotuose grūduose, kiaušiniuose ir galvijų kepenyse.8. Apelsinuose gausu vitamino C, kuris padeda pasisavinti kalcį ir palaikyti reikiamą cholesterolio kiekį kraujyje.
3. Augalinis aliejus (graikinių riešutų, sezamų, alyvuogių ir kt.) suteikia vitamino E, kuris stabdo kaulinio audinio irimą ir skatina atsinaujinti kremzlinio audinio ląsteles.4. Galvijų kepenys, taip pat ir morkos, moliūgai, papajos, špinatai turi daug vitamino A, kuris, kaip ir cinkas, vitaminas C ir B6, padeda baltymams prasiskverbti į kremzlinį audinį ir stiprinti jį.5. Sezamų sėklos. Jos ypač tinka dėl to, kad turi daug kaulus stiprinančio kalcio.6. Sėmenyse yra augalinės kilmės hormonų lignanų, kurie neleidžia organizme kauptis laisviesiems radikalams ir slopina uždegimus. O juose esančios omega-3 riebalų rūgštys gerina kalcio pasisavinimą, greitina sąnarių gijimą, mažina skausmus ir tinimą.7. Skumbrėse ir silkėse yra ypač daug vitamino D, kuris „atsakingas“ už tai, kad kauluose ir sąnariuose būtų pastovus reikalingo kalcio kiekis. Vitamino D yra ir lašišose, tunuose, šiek tiek piene, neapdorotuose grūduose, kiaušiniuose ir galvijų kepenyse.8. Apelsinuose gausu vitamino C, kuris padeda pasisavinti kalcį ir palaikyti reikiamą cholesterolio kiekį kraujyje.
5. Sezamų sėklos. Jos ypač tinka dėl to, kad turi daug kaulus stiprinančio kalcio.6. Sėmenyse yra augalinės kilmės hormonų lignanų, kurie neleidžia organizme kauptis laisviesiems radikalams ir slopina uždegimus. O juose esančios omega-3 riebalų rūgštys gerina kalcio pasisavinimą, greitina sąnarių gijimą, mažina skausmus ir tinimą.7. Skumbrėse ir silkėse yra ypač daug vitamino D, kuris „atsakingas“ už tai, kad kauluose ir sąnariuose būtų pastovus reikalingo kalcio kiekis. Vitamino D yra ir lašišose, tunuose, šiek tiek piene, neapdorotuose grūduose, kiaušiniuose ir galvijų kepenyse.8. Apelsinuose gausu vitamino C, kuris padeda pasisavinti kalcį ir palaikyti reikiamą cholesterolio kiekį kraujyje.
7. Skumbrėse ir silkėse yra ypač daug vitamino D, kuris „atsakingas“ už tai, kad kauluose ir sąnariuose būtų pastovus reikalingo kalcio kiekis. Vitamino D yra ir lašišose, tunuose, šiek tiek piene, neapdorotuose grūduose, kiaušiniuose ir galvijų kepenyse.8. Apelsinuose gausu vitamino C, kuris padeda pasisavinti kalcį ir palaikyti reikiamą cholesterolio kiekį kraujyje.
Image: FreeDigitalPhotos.net
Padėk sau
Skaityti daugiau