Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavęs informacijos iš gydymo įstaigos (VUL Santaros klinikų) apie sunegalavusius Dainų šventės dalyvius atlieka visus būtinus veiksmus (atlieka epidemiologinį tyrimą), kad užkirstų kelią užkrečiamųjų ligų plitimui tarp šventės dalyvių. Vertinama (apklausiami dalyviai, jų atstovai), kokiomis aplinkybėmis vaikai galėjo užsikrėsti, ir ar negalavimai gali būti susiję su maistu, ar tai virusinės kilmės negalavimai.
NVSC primena, kad norint išvengti žarnyno infekcijų, labai svarbu dažnai ir kruopščiai plauti rankas. Jeigu nėra galimybių jas nusiplauti su vandeniu ir muilu – galima naudoti drėgnas servetėles, dezinfekcinį skystį. Rankas būtina plauti visada, kai jos nešvarios, prieš valgant, pasinaudojus tualetu, grįžus iš lauko, pasinaudojus visuomeniniu transportu, pabuvus viešose vietose.
Taip pat labai svarbu maisto sauga – vaisius, daržoves prieš valgį būtina kruopščiai nuplauti, vartoti šviežią maistą. Nelaikyti jo ilgai ne šaldytuve.
Daugiau apie šiuos sveikatos saugos patarimus skaitykite čia: https://nvsc.lrv.lt/media/viesa/saugykla/2024/6/Xm9CIRv2qX4.pdf
Raginame visus būti atsakingus, laikytis higienos taisyklių, o pajutus negalavimų, kreiptis į medikus ir vengti dalyvauti susibūrimuose.
Informacija iš:
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos Image: FreeDigitalPhotos.net