vaistai.lt

Didysis sąrašas, ką pasiimti į savo artimiausią kelionę! (1025/0) 

Didysis sąrašas, ką pasiimti į savo artimiausią kelionę!Kelionės gali būti jaudinanti patirtis, suteikianti galimybę pažinti naujas vietas, kultūras ir virtuves. Nesvarbu, ar vykstate į savaitgalio išvyką, verslo kelionę, ar mėnesio trukmės nuotykį, efektyviai ir apgalvotai susikrauti daiktus gali labai pagerinti kelionės įspūdžius. Kad būtumėte organizuoti ir pasiruošę, pateikiame išsamų sąrašą, ką reikėtų susipakuoti savo kitai kelionei.

 

Svarbiausi dokumentai

Pasas ir viza. Įsitikinkite, kad jūsų pasas galioja bent šešis mėnesius nuo grįžimo datos ir kad turite reikiamas vizas į paskirties vietą.

Asmens tapatybės kortelė ir vairuotojo pažymėjimas. Turėkite Lietuvos vyriausybės išduotą asmens tapatybės kortelę su nuotrauka ir vairuotojo pažymėjimą.

Kelionės draudimas. Su savimi turėkite kelionės draudimo poliso kopiją, kurioje būtų nurodyti skubios pagalbos kontaktiniai numeriai ir informacija apie draudimą.

Kredito ar debeto kortelės ir šalies valiuta. Patogumo dėlei turėkite vietinės valiutos ir kredito ar debeto kortelių. Praneškite savo bankui apie kelionės planus, kad išvengtumėte galimo kortelės blokavimo.

Kontaktinė informacija kritiniais atvejais. Užsirašykite svarbius telefono numerius ir adresus, pavyzdžiui, savo šalies ambasados ar konsulato.


Kosmetikos ir asmeninės priežiūros reikmenys

Dantų šepetėlis ir dantų pasta. Būtinai pasiimkite jei norite palaikyti sveiką šypseną ir gerą kvapą.

Šampūnas ir kondicionierius. Nepamirškite apie šampūną ir kondicionerių.

Muilas arba kūno prausiklis. Pasiimkite nedidelį buteliuką kūno prausiklio arba muilo kasdieniam prausimuisi.

Odos priežiūros priemonės. Pasiimkite kelioninių veido valymo priemonių, drėkinamųjų kremų ir apsaugos nuo saulės priemonių, kad galėtumėte pasirūpinti savo oda.

Asmeniniai vaistai. Su savimi turėkite būtiniausių receptinių vaistų originaliose pakuotėse ir visus būtinus medicininius dokumentus.

Pirmosios pagalbos rinkinys. Turėkite lipnių tvarsčių, antiseptinių servetėlių, skausmą malšinančių vaistų ir vaistų nuo kinetozės.

Skustuvas ir skutimosi kremas. Pasiimkite su savimi skustuvą ir kelioninį skutimosi kremą, ypač jei vieta kurioje apsistosite šių reikmenų neturės.

Moteriškos higienos priemonės. Pasiimkite su savimi tamponų, įklotų arba menstruacinių taurių.

Plaukų šepetys arba šukos. Pasiimkite kompaktišką plaukų šepetį arba šukas, kad plaukai būtų tvarkingi.


Elektronika ir prietaisai

Telefonai ir įkrovikliai. Turėkite išmanųjį telefoną ir įkroviklį, kad galėtumėte bendrauti ir naudotis navigacija. Geri lagaminai turi specifines suskirstymo vietas kur galima lengvai įdėti savo įkroviklį ir nesusipainiotu su kitais laidais.

Nešiojamasis kompiuteris arba planšetinis kompiuteris. Jei reikia, įsidėkite nešiojamąjį kompiuterį arba planšetinį kompiuterį darbui ar pramogoms.

Adapteriai ir keitikliai. Pasiimkite tinkamus maitinimo adapterius ir įtampos keitiklius savo elektronikai.

Powerbankas. Įsimeskite į lagaminą nešiojamąjį powerbanką, kad turėtumėte lengva būdą įkrauti savo telefoną ar net kitus elektroninius prietaisus.

Fotoaparatas. Skaitmeniniu fotoaparatu arba aukštos kokybės išmaniojo telefono fotoaparatu įamžinsite kelionės prisiminimus. Tad nepamirškite jo pasiimti!

Elektroninių knygų skaityklė. Jei esate aistringas skaitytojas, nepamirškite pasiimti savo elektroninių knygų skaityklės.


Kiti įvairūs bet svarbūs daiktai

Daugkartinio naudojimo vandens buteliukas. Išlikite neištroškę, turėdami daugkartinio naudojimo vandens buteliuką ir prireikus jį pripildykite.

Žvakės. Žvakės yra puikus būdas gauti natūralų šviesos šaltinį be elektros.

Užkandžiai. Įsidėkite negendančių užkandžių, kad kelionės metu galėtumėte greitai pasisemti energijos.

Užrašų knygutė ir rašiklis. Su ja galėsite dokumentuoti savo kelionę, užsirašyti svarbią informaciją arba naudoti kūrybai.

Užspaudžiami maišeliai. Šiuos universalius maišelius galima naudoti higienos reikmenims arba užkandžiams laikyti.

Skėtis. Pasiimkite kompaktišką kelioninį skėtį ir taip būsite pasiruošę netikėtam lietui.

Apatinis trikotažas ir kojinės. Į kelionę įsidėkite pakankamai apatinių ir kojinių.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos