vaistai.lt

Dilgėlių sūris (1516/0) 

Dilgėlių sūris400 g sūrio gauti reikės 4 kg šviežių dilgėlių lapelių su stiebeliais. Apie 20 cm, nuo viršūnėlės.

Skiname guminėmis pirštinėmis.

Dilgėles nuplauname ir susmulkiname smulkintuvu ar malimo mašinėle.

Tuomet per marliuką arba lėtaeigę sulčiaspaudę išsunkiame sunką.

Gautą tyrę kaitiname ant ugnies, kol išsiskirs sultys ir atsiras žali dribsniai.

Sukrečiame gautą tirštą karštą masę į sūrmaišį ir leidžiame nuvarvėti.

Paslegiame kelioms valandoms, kad atvėstų.

Skanaus.

Zita Užkuraitienė

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos