"Mizu shingen mochi": japoniškas vandens pyragas
Ar kada teko matyti (o gal ir ragauti) štai tokios išvaizdos desertą? Įdomiausia tai, kad čia – burnoje tirpstantis pyragas. Atrodo, kad tas burbuliukas gali bet kurią akimirką sprogti, tačiau skanaujant šį unikalų skanėstą, taip nenutinka.
Vis dėlto nereiktų stebėtis, kad toks pyragas sugeba išbūti tik iki 30 min. Tai – japoniško saldžiojo ryžių pyrago "shingen mochi" atmaina "mizu" (japoniškai – vanduo). Įprastai "shingen mochi" gaminamas iš "gyuhi" – ypač minkšto ryžių pyrago "mochi", kuris gausiai pabarstomas "kinako" sojų pupelių pudra bei valgomas su rusvojo cukraus sirupu.
Nors "shingen mochi" yra gana gerai žinomas japoniškas saldėsis, jis yra patentuotas kulinarinis produktas, kurio gaminimo teisės priklauso Yamanashi prefektūroje (Honšiū sala) veikiančiai įmonei "Kinseiken Seika Company".
Tačiau grįžkime prie skaidriosios atmainos "mizu". Įspūdingiausioji deserto dalis pagaminama iš vandens (šio vandens šaltinis trykšta pietinėje Japonijos Alpių dalyje). Sunku pasakyti kaip, tačiau vanduo sukietinamas, tačiau ledu nevirsta: "lašas" būna minkštas, ir net atrodo, kad bakstelėjus stipriau, jis turėtų subliūkšti. Tačiau taip nenutinka. Priešingai, "lašas" ištirpsta burnoje.
Šis vandens pyragas yra toks delikatus, kad patiektas savo formą kambario temperatūroje išlaiko ne ilgiau nei 30 min.
"Mizu shingen mochi" kaip vasaros desertas Japonijoje pasirodė tik pernai. Saldėsis sulaukė tokio populiarumo, kad nuspręsta jį gaminti ir šią vasarą.
Parengta pagal:
This amazing water cake just may be the most delicate sweet ever created!
Image: FreeDigitalPhotos.net