cscpharma-tantumverde-202311.jpg
merck-gardasil-top-202407.gif
blog image

Patikrinkite, kiek laiko virškinami kai kurie šventiniai produktai

Ne paslaptis, kad per šventes, prisėdus prie gausiai nukrautų stalų, tikimybė prisivalgyti daugiau nei reikia ypač padidėja. Tad siūlome pasidomėti, kiek virškinami kai kurie per šventes ant stalo dažnai dedami maisto produktai. Galbūt ši trumpa atmintinė padės pasirinkti tokį maistą, kuris pernelyg neapkrautų jūsų skrandžio.

  • Vanduo, jei geriama tuščiu skrandžiu, iškart patenka į plonąjį žarnyną. Taigi gurkšnoti jo galite tiek, kiek norite, net ir prie švenčių stalo. O jei ragaujate alkoholio ir nenorite nemalonių pasekmių, vandens gerti tiesiog būtina.
  • Saldinta kava, arbata virškinimo sistemos apdorojama apie 2 valandas.
  • Vaisiai (bananai, obuoliai ir kt.) – apie 20–40 minučių.
  • Troškinta žuvis, virti kiaušiniai, daržovės (bulvės, morkos, kopūstai, moliūgai, cukinijos ir kt.), javų dribsniai, riebus pienas, ryžiai, neriebus brandintas sūris – apie 2 valandas.
  • Rupių miltų duona, bandelės, lengvas vaisių pyragas – apie 3 valandas.
  • Virta ar troškinta vištiena, jautiena, troškintos ar keptos daržovės (saldžiosios paprikos, moliūgai, ridikai, baklažanai ir kt.), lęšiai, riešutai, kukurūzai, sėmenų, alyvuogių ir kitų rūšių aliejus, miltiniai patiekalai – apie 3,5–4 valandas.
  • Žuvies ir mėsos konservai, silkė, riebus brandintas sūris – apie 4–5 valandas.
  • Ankštinės daržovės (pupelės, žirniai), kepta mėsa, rūkyti mėsos gaminiai, grybai, riebūs saldumynai – 5–7 valandas.
  • Kepta kiaulės ar avies karka – iki 9 valandų.

Informacija iš:

Patikrinkite, kiek laiko virškinami kai kurie šventiniai produktai

Image: FreeDigitalPhotos.net

camelia_brontex_202411.jpg
Įvairenybės
Skaityti daugiau
masks
Lietuvos mokslininkai kuria akustinio spektro ultragarso pagrindu kraujotaką gerinantį prietaisą, skirtą diabeto komplikacijų prevencijai apatinėse galūnėse
masks
KTU mokslininkų kūrinys: efektyvesnė reabilitacijos sistema po traumų, sumažinanti jų galimybę ateityje (testuoja ir olimpiečius)
masks
Lietuvos mokslininkai sukūrė celiuliozės perdirbimo būdą, kuris pritaikomas nuo tekstilės iki medicinos priemonių gamybos