Patikrinkite, kiek laiko virškinami kai kurie šventiniai produktai
Ne paslaptis, kad per šventes, prisėdus prie gausiai nukrautų stalų, tikimybė prisivalgyti daugiau nei reikia ypač padidėja. Tad siūlome pasidomėti, kiek virškinami kai kurie per šventes ant stalo dažnai dedami maisto produktai. Galbūt ši trumpa atmintinė padės pasirinkti tokį maistą, kuris pernelyg neapkrautų jūsų skrandžio.
- Vanduo, jei geriama tuščiu skrandžiu, iškart patenka į plonąjį žarnyną. Taigi gurkšnoti jo galite tiek, kiek norite, net ir prie švenčių stalo. O jei ragaujate alkoholio ir nenorite nemalonių pasekmių, vandens gerti tiesiog būtina.
- Saldinta kava, arbata virškinimo sistemos apdorojama apie 2 valandas.
- Vaisiai (bananai, obuoliai ir kt.) – apie 20–40 minučių.
- Troškinta žuvis, virti kiaušiniai, daržovės (bulvės, morkos, kopūstai, moliūgai, cukinijos ir kt.), javų dribsniai, riebus pienas, ryžiai, neriebus brandintas sūris – apie 2 valandas.
- Rupių miltų duona, bandelės, lengvas vaisių pyragas – apie 3 valandas.
- Virta ar troškinta vištiena, jautiena, troškintos ar keptos daržovės (saldžiosios paprikos, moliūgai, ridikai, baklažanai ir kt.), lęšiai, riešutai, kukurūzai, sėmenų, alyvuogių ir kitų rūšių aliejus, miltiniai patiekalai – apie 3,5–4 valandas.
- Žuvies ir mėsos konservai, silkė, riebus brandintas sūris – apie 4–5 valandas.
- Ankštinės daržovės (pupelės, žirniai), kepta mėsa, rūkyti mėsos gaminiai, grybai, riebūs saldumynai – 5–7 valandas.
- Kepta kiaulės ar avies karka – iki 9 valandų.
Image: FreeDigitalPhotos.net
Įvairenybės
Skaityti daugiau