merck-gardasil-top-2025-03.gif
cscpharma_onytec_2025.jpg

Dažnai girdime sveikos mitybos žinovų raginimų valgyti kuo daugiau šviežių daržovių, kad organizmas gautų daug vitaminų. Tačiau, prieš sėdant prie daržovių dubens, reikėtų pagalvoti apie savo sveikatos problemas ir vartojamus vaistus.

Kai kurių vaistų ir daržovių sąveika gali labai pabloginti būseną. Pavyzdžiui, daržovės, kuriose gausu vitamino K, silpnina kraują skystinančių vaistų veikimą. Antikoaguliantai dažniausiai skiriami po širdies infarkto, tam tikrų traumų, turintiems širdies ritmo sutrikimų ir įvairiais kitais atvejais, kai padidėja kraujagyslių trombozės rizika.

Taigi, jei turite aukščiau išvardytų problemų, vartojate kraują skystinančius vaistus (net paprasčiausią aspiriną), patartina vengti šių daržovių:

♦ brokolinių kopūstų,

♦ raudongūžių kopūstų,

♦ smidrų,

♦ lapinių salotų,

♦ pupelių.

Šiose daržovėse esantis vitaminas K didina kraujo krešumą.

Informacija iš:

Kokios daržovės tirština kraują

Image: FreeDigitalPhotos.net

Padėk sau
Skaityti daugiau
masks
Pavojai sode: kaip gelbėtis nuo peršalimų bei alergijų, kas numalšins raumenų skausmą
masks
Velykoms – ne tik tradiciniai vištų kiaušiniai: populiarūs ir kiti pasirinkimai
masks
Sveikos ir saugios Velykos: ką svarbu žinoti?